Hyacinthus, Hyacint

Hyacint, havehyacint, Hyacinthus orientalis, hyacinter til drivning, præparerede hyacinter
miljø hyacint og tulipan

Værd at vide om hyacinter

Hyacinthus, Hyacint er en slægt med 5 arter der breder sig hele Middelhavet rundt, i Europa og det vestlig Asien til Iran. Den almindelige hyacint, Hyacinthus orientalis, har et stort løg, der lægges i almindelig, veldrænet havejord i en dybde af 20 cm i september helt frem til december. De vil blomstre tidligt forår, marts-april med tætte blomsteraks med kraftig, parfumeret duft i pragtfulde farver fra hvid, rosa, blå, gul orange, violet til næsten sortlilla.

De fleste kan drives i blomst indenfor efter at have ligget køligt i en periode, men der findes præparerede, kuldebehandlede løg, der kan drives umiddelbart.

Husk benmel ved lægning af dine hyacinter. Herefter supplerer du løbende med NPK-gødning ved hyacintens bladvækst og blomstring.

Se alle vores hyacinter her

Hyacint, Havehyacint, Hyacinthus orientalis

Havehyacinterne findes i mange smukke farver, der blomstrer i april-maj måned og dufter himmelsk! Havehyacinter skal dyrkes i næringsrig, veldrænet jord på en solrig placering i haven. De kan dyrkes direkte i havejorden eller i krukker. Ved plantning skal løgene lægges i september-december i en dybde af 20 cm. 

Havehyacinterne bliver ca. 25 cm. høje.

Køb havehyacint her

Hyacinter til drivning, præparerede hyacinter 

Drivhyacinter er præparerede hyacinter der har gennemgået en behandling, så de kan drives i blomst tidligt. Hyacintløgene lægges i potter i september med en tredjedel af løget over jorden. Det er nødvendigt, hvis de skal blomstre til jul. Potten stilles køligt og mørkt i 8-10 uger. De passes med vand mens rødderne dannes. Når blomsterknopperne er over bladene kan de tages ind til færdigdrivning ved stuetemperatur. 

Hvis man vil drive sine hyacinter på glas, bruges samme fremgangsmåde. Glasset fyldes med vand så løget lige netop ikke rører vandet. Derefter sættes et kræmmerhus over glasset. Glassene stilles køligt og fyldes med vand løbende, men hele tiden på en måde, så vandet ikke rører løget. Når blomsterknoppen er over bladene tages kræmmerhuset af, og glasset kan tages ind til færdigdrivning ved stuetemperatur.

Køb hyacint til drivning her


Hyacinter er en god, stærk blomst som egner sig godt alene - og er meget eftertragtet pga. sin kraftige duft - men den egner sig ligeså godt til at stå sammen med andre blomsterløg. Sammen med tulipanen kan den bidrage til et blomsterbed eller en krukke med stor variation både i farve og i højder. 
Hyacinthus Carnegie
Hyacint i glas