Mød gartnerfaget
Gartnerfaget strækker sig langt tilbage i historien. Betegnelsen gartner afløste i 1800-tallet det man kaldte urtegårdsmand og podemester. Gartneren var før 1850 typisk ansat på herregårde eller på slotte, men i dag har faget mange specialiseringer og arbejdsområder (Kilde: Asger Klougart - Den Store Danske).
Faget er på mange måder bundet af tradition i alt fra metode og tilgange, men det er også et fag, som konstant er i udvikling, da ny teknologi og viden ændrer de måder man tilgår naturen på.
På Aldershvile Planteskole ønsker vi en blanding af nye og traditionelle metoder. Vi ønsker en bæredygtig udvikling og en videreførelse af både traditionelle og nye metoder og tilgange. Vi gør en dyd ud af at viderebringe fagets viden og traditioner til de kommende generationer af gartnere. Vi har derfor gartnerelever, som vi oplærer i alt fra pasning og pleje, sygdomme og skadedyr, samt i salg og vejledning, så vores kunder kan få den bedste rådgivning.
Vi har i samarbejde med GLS-A og fagforeningen 3F lavet to videoer i projektet Work Green, som beskriver hvordan det er at være gartner på Aldershvile Planteskole.
Vil du være elev hos os?
Er du igang med gartneruddannelsen, som enten planteskolegartner eller væksthusgartner, kan du kontakte os, hvis du er interesseret i en elevplads hos os.
Kontakt ejer Pernille via email:
Pernille@aldershvile-planteskole.dk