Pæoner


Silkepæoner

De mange duftende smukke pæoner skaber et blomsterflor i din haven. Silkepæonerne, Paeonia lactiflora, er både smukke og nemme at have i haven. Det er sunde og hårdføre stauder, som med årene vil vokse sig større. De passer ind i mange forskellige havestilarter. Omend din have er minimalistisk, frodig eller cottagehave. Pæonerne tilbyder haven et smukt blomsterflor, både hvis du er til de elegante hvide sorter eller til de mere farverige sorter. 

Silkepæonens blomstring
Pæonernes blomstring er blot nogle uger i juni måned, men selvom blomstringen er kortvarig er plantens udvikling år efter år et smuk syn at følge. Fra april med pæonen skud, til maj hvor knopperne udvikler sig, hvorefter de i juni springer ud i blomsterflor. I efteråret skifter løvfarven til høstfarver.


Tips til plantning af silkepæoner
Silkepæoner er enkle at plante. Giv dem en plads i haven med fuld sol og en veldrænet jord. Når du køber dine pæoner i pottet jord, skal pæonen plantes i samme jordhøjde, som den de står i i potten. I løbet af sommeren fjernes afblomstrede blomster og visne stængler. Det er vigtigt at give rødderne jo. På den måde får du med årene flere blomster.