Biologisk bekæmpelse

Vær god ved miljøet og insekterne. Benyt biologisk bekæmpelse til bekæmpelse af skadedyr i dine planter.

Vi bruger biologisk bekæmpelse

 Vi bor i smukke omgivelser ned til Bagsværd Sø. Dette er et nærmiljø vi gerne vil være med til at beskytte. Derfor vælger vi at benytte biologisk bekæmpelse. Ved biologisk bekæmpelse udsættes vores gartnere ikke for sprøjtemidler. Her er det nyttedyrene, der klarer opgaverne. I sæsonen sætter vi ugenligt nyttedyr ud i planteskolen. På den måde holder vi løbende styr på bestanden af skadedyr. Til at holde bestanden af uvelkomne skadedyr i vores planter nede benytter vi Borregaard Bioplant APS som leverandør af biologisk bekæmpelse.
Borregaard har både salg til erhverv og private. Læs mere om biologisk bekæmpelse fra Borregaard her  eller køb biologisk bekæmpelse her .

Hvordan bekæmper du skadedyr i haven

Til behandling af skadedyrsangreb på dine planter i haven eller dine planter indenfor, anbefaler vi, at du benytter biologisk bekæmpelse. 

Først og fremmest får du som kunde bedst udnytte af den biologiske bekæmpelse, hvis udbruddet opdages i tide og bekæmpes i opløbet. Uvelkomne skadedyr er nemlig svære at bekæmpe, hvis først udbruddet er meget stort.

Når du opdager udbruddet af skadedyr er det vigtigt at du igangsætter en behandling, hvilket vil sige at du skal vaske/spule planten med vand, samt plantens omgivelse (fx drivhus). Rengøring er vigtigt, da skadedyr kan sidde mange steder. Derfor skal man også holde øje med sine planter løbende, særligt på undersiden af bladene. Her kan det være behjælpeligt med en lup. Nogle planter tåler beskæring, hvor stærkt angrebne områder fjernes fra planten. Vi anbefaler at du snakker med en gartner om dette. 
Når planten er rengjort og/eller beskåret, kan du igangsætte din behandling med nyttedyr. Læs mere om de forskellige nyttedyr her.

Vores bedste råd når det gælder biologisk bekæmpelse af skadedyr, er at igangsætte en behandling, men også at have tålmodighed. Biologisk bekæmpelse er en proces, hvorimod den gamle metode med forbudte sprøjtemidler, var en kortere behandlingsproces, men desværre også dårligt for miljøet.


Vi anbefaler at du snakker med gartnerne om netop dit skadedyrsudbrud, og henviser til nyttedyr.dk for køb af skadedyr.

Vidste du at du kan finde mariehønslarver i din have?

Hvis du er heldig, har du faktisk måske selv nogle nyttedyr i haven. Her kan du fx finde mariehønslarver, der er gode mod bladlus.

Mariehønslarver, hvordan ser de ud?

Her ses en mariehønslarve. Den kan variere lidt i størrelsen. Den genkendes på sin pig-lignende bagende, ben på den forreste del og de to orange-røde markeringer på siden af den bagerste del af kroppen.

Få flere insekter og fugleliv i haven. 

Når du har et rigt insekt- og fugleliv i haven er naturens dyr med til at hjælpe dig med at holde bestanden af skadedyr nede. Dette kan skabes ved brug af insektvenlige planter, samt vilde danske planter.