Nyhed: Rose Hella Joof

Rosenforædleren Rosa Eskelund og Aldershvile Planteskole har besluttet at tilegne en helt ny rose til Hella Joof

Hella Joof er kendt i offentligheden af de fleste som skuespillerinde, sangerinde, forfatterinde, filminstruktør og –producer, debattør og meget mere. Hun fortjener den ære at få sin egen rose og komme i selskab med andre berømtheder som Ingrid Bergman, Astrid Lindgren, Edith Piaf og en lang række kendte berømtheder og royale personer.

Hella Joof blev i august 2019 inviteret til Nordfyn, hvor hun fandt sin absolutte favorit. 

10-15 år om at udvikle en haverose

Rosa Eskelund fra rosenforædlingsfirmaet ROSES FOREVER ApS på Sydfyn er den store stjerne inden for rosenforædling. Hun kunne præsentere Hella Joof for ni nyheder, hun kunne vælge mellem. ”Det tager nemlig 10-15 år at udvikle en god, sund haverose”, smiler Rosa Eskelund, som sammen med sin mand Harley omhyggeligt havde mærket nyhederne op, som Hella Joof kunne vælge imellem.

Maskulin duft af rose og pibetobak
Hella fik det vanskelige valg mellem skønhederne og ”det var ikke så let endda” siger Hella, som også stak næsen i de smukke roser og udbrød: ”Denne er jo skøn, men denne her er nok mere mig”.
Valget er faldet på en skøn, maskulint duftende klatre-/buskrose med store, fyldte gammelrosa blomster, mørkest i midten og lysere mod kanten.
”Jeg vælger denne smukke rose ikke mindst fordi den har en stærk og behagelig maskulin duft af både rose og pibetobak” siger Hella.

Rosendåb
Rosendåben fandt sted hos Aldershvile Planteskole i Bagsværd lørdag d. 12. juni 2021, hvor både Hella Joof , Rosa og Hardy Eskelund var tilstede. Det tager 1½ år at producere en rose og der blev produceret omkring 500 af Hella Joof rosen, som blev sat til salg i Aldershvile Planteskole i forbindelse med navngivningen d. 12. juni, 2021. Og den kommer selvfølgelig igen.