Liljer, Haveliljer, Lilium

Værd at vide om liljer

De ægte liljer, haveliljerne er en meget stor gruppe af stauder, som du har fornøjelse af i mane år ude i haven her i Danmark, blot du følger nogle få gundregler.  

Læggedybde

Liljerne skal lægges dybt. 15-20 cm. Dette gælder ikke Lilium candidum, Madonnaliljen, som skal plantes i ca 5 cm dybde.

Læggetidspunkt

Haveliljer har et løg som ikke har en egentlig hvileperiode. Det bedste tidspunkt at lægge dem er om efteråret, men de flest bliver lagt om foråret, hvor der er det største udvalg. 

Plantning, jord og gødning

Haveliljerne kræver veldrænet jord. Om vinteren må der ikke stå vand om løget.  De kan dyrkes både i hævede bede, krukker eller bede i haven hvor der skabes ekstra dræn i bedet. Her kan du lave en blanding af leca, potteskår og pottemuld. 

I vækstsæsonen kræver haveliljerne god forsyning af vand og gødning 2-3 gang i vækstsæsonen.  De må aldrig tørre ud.  Liljerne bliver større og kraftigere jo længere de lever.  

Skadedyr

orienpet-hybrider, også kaldet OT-hybrider, er krydsninger mellem orientalske liljer og trompetliljer (f. eks. træliljerne). Disse har vist sig at have en god modstandsdygtighed overfor liljebiller.  


Se alle vores liljer her