Gartnerfaget

Gartnerfaget strækker sig langt tilbage i historien. Betegnelsen gartner afløste i 1800-tallet det man kaldte urtegårdsmand og podemester. Gartneren var før 1850 typisk ansat på herregårde eller på slotte, men i dag har faget mange specialiseringer og arbejdsområder (Kilde: Asger Klougart - Den Store Danske).

Faget er på mange måder bundet af tradition i alt fra metoder og tilgange, men det er også et fag, som konstant er i udvikling, da ny teknologi og viden ændrer de måder man tilgår naturen på. 

På Aldershvile Planteskole ønsker vi en blanding af nye og traditionelle metoder. Vi ønsker en bæredygtig udvikling og en videreførelse af både traditionelle og nye metoder og tilgange. Vi gør en dyd ud af at viderebringe fagets viden og traditioner til de kommende generationer af gartnere. Vi har derfor i gennemsnittet 2-4 elever, som vi oplærer i alt fra pasning og pleje, sygdomme og skadedyr, samt i salg og vejledning, så vores kunder kan få den bedste rådgivning. 

Vi har i samarbejde med GLS-A og fagforeningen 3F i projektet Work Green lavet to videoer, som beskriver hvordan det er at være gartner på Aldershvile Planteskole. 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld

@aldershvile_planteskole