Onlinevare
Butiksvare

Bog: Havens krydderurter

Se hele beskrivelsen under produktbilledet

3 stk på lager

119,00 kr. 


Krydderurter er skønne og uundværlige smagsgivere i vores mad, og de kan løfte selv simple retter op til nye højder. Lene Tvedegaard og Gunvor Maria Juul har i denne lille håndbog samlet viden om havens krydderurter. På 96 sider er 40 urter beskrevet i forhold til egenskaber, dyrkning, opskrifter og anvendelse. Indeholder opskrifter. Krydderurter er som navnet siger, et krydderi som kan bruges i maden. Aroma og smag (aromaen) stammer især fra de flygtige og smagsgivende olier i planterne, de æteriske olier. Disse smagsstoffer kan med fordel ”indfanges” i olie eller i forbindelse med tilberedning af forskellige retter. De æteriske olier er også helsebringende, og en hel del af krydderurterne har været anvendt og bruges stadig som lægeplanter. Spist i rette dosis er mange af urterne gode for vores immunforsvar mv. I denne bog omtales mere end 40 krydderurter, deres egenskaber og dyrkning, og der er opskrifter på deres anvendelse. Forfattere er Lene Tvedegaard, ejer af Gartneri Toftegaard, der er kendt for sine krydderurter, chili, tomater mv., og som også har skrevet bøgerne: "Krydderurter", "Den lille stærke om chili", "Den nye røde om tomater", "Smagen af tomat", "Smagen af Chili" samt Gunvor Maria Juul, der er madhistoriker og forfatter til: "Danmarks første kogebog 1616" samt medforfatter til flere af Lene Tvedegaards bøger. Indbundet, 96 siderForfattere: Lene Tvedegaard og Gunvor Maria JuulIllustrationer: Kirsten Tind
Sortering efter det danske navn: Bøger, plakater og delikatesser
Sortering efter undergruppe: Bøger
Onlinevare: Ja
Butiksvare: Ja